BSH NYE NETTSTED FINNER DU HER: BSH HISTORIE. Velkommen alle gamle og nye medlemmer. Hilsen fra vertskapet.

En bankbuss ….

Husker noen denne bussen i fra 1954 i Bergen? Sikkert kjøpt og betalt kontant!
Hilsen Geir Fauske.

Vist 295 ganger. Følges av 11 personer.

Kommentarer

Der var vel flere banker som hadde slike busser på den tiden, og noe senere. Det var vel en gang pr. uke eller kanskje annenhver at de stillte seg opp på faste steder hvor der var langt til nærmeste bank.

Ute i Ytre Sandviken ved den gamle BP-stasjonen stod der en bankbuss i mine unge dager
på femtitallet som tilhørte Bergens Sparebank. Bussen på bildet er en Bedford, og det var en “sjeldenhet”
å se disse med innebygd motorkasse på den tiden.

Ole. Den bussen husker jeg godt. Tømte min sparebøsse i den bussen noen ganger. Husker bøssen var laget av metall og var faktisk brennlakkert med stål håndtak. Solide greier oo ikke så lett å dirke opp :))

Hadde maken bøsse. Det var den gangen ett- og to-øringer også hadde verdi!

Og Wilfred. Så kostet sporveiens buss- og trikkebilletter den gangen 15 øre- opp til 16 år.

Geir: Kult bilde !!

- Og slik så børsen min ut, med det untak at det sto Bergens Kredittbank på den. Jeg var fire-fem år, og banken lå den gang i AlleHelgensgate 2…. :)

Ja, den bussen husker jeg godt. Den pleide å ta opptilling nederst i Dokkebakken, mellom (daværende) Prof. Hansteens gt. 20 og Welhavens gt. 2 (eller var det 1? Jeg husker ikke helt hvilken side av gaten numreringen i Welhavens gt. var.). Jeg mener den sto der hver mandag.

Bedford buss?

Det ser ut til å være en Bedford type SBHO fra første halvdel av femtitallet. Hvem karrosseribyggeren er
kan jeg ikke se ut fra bildet.
I den danske boken “Bedford busser, på danske veje” ser en tydelig den samme oppbygging av fronten og karosseriet.

Geir: Rart å se denne igjen – du har vel ikke et bilde av Schjøtt sin “skjortebuss” også….?

Ser at bussen tar strøm direkte fra stolpen bak….

Her er en Oslo-bankbuss av ukjent årgang, type volvo B6.
Er ikke karosseriet veldig spesielt ? (Ukjent fotograf)

“veldig spesielt! – jo, det var mildt sagt!

Er det noen som har bilde av bankbussen som stod på Ladegården, rett ovenfor Martin Bugges fargehandel? Mener det var Bergens Sparebank som hadde den.

Spesiell var denne bankbussen, men Oslo-bankbuss var den så visst ikke. Den tilhørte Trondhjems Sparebank og var en Volvo, kfr. to logoer på “støtfangeren”. Registrert på U-nr. (Sør-Trøndelag) i en nummerserie for Trondheim og Strinda politidistrikt. Årgangen er kjent, det var 1957, likeså karosseribyggeren: Johs. Olsens vognfabrikk, Strandveien 7a, Trondheim. Bildet er tatt på Fagerheim, Lade. Blokkene i bakgrunnen ble bygd ut ca. midt på 50-tallet. Men bildet må være tatt i 1959 eller senere, siden vi ser skinnene til Ladetrikken i forgrunnen. Barndomsheimen var en km. unna, det var også en bankbuss-stopp nærmere meg, på Østmarkneset. Jeg husker bussen godt. Den var blå. Dessverre ble den hogd.

Tilbake til fotoet av Bedford bankbuss. Det er noen foto av 50-talls Bedford med lignende grill i Asbjørn Rolseths bok om norsk karosseribygging “Håndverk på hjul”. På s. 298, -99 og omslaget av en turbuss bygd av Auto-Karosserifabrikken på Kambo og s. 441 av H-5202 av bygd i 1952 av Wattenberg i Skien. Den øverste blanklista, med BEDFORD og fabrikkmerke over, ble nok sendt med alle busschassis. Detn går også igjen på s. 530, en turbuss med mer overdådig grill, en 1954, bygd av Knudsen i Kristiansand.

Boken til Asbjørn Rolseth kan absolutt anbefales på det sterkeste for den som er interessert i “karosseri-
fabrikker og karosseribygging i Norge” som det står på bokens omslag. En mursten av en bok på over seks hundre sider, fullt med alt det man ikke visste om dette emnet.

 

Bildesamlingen (6078 bilder)