BSH NYE NETTSTED FINNER DU HER: BSH HISTORIE. Velkommen alle gamle og nye medlemmer. Hilsen fra vertskapet.

Rundt et hjørne

Her kommer 5607 rundt et hjørne i Møhlenprisområdet. Dessverre er jeg usikker på når og hvem.

Vist 146 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Nok et flott bilde Bjørn A, og tatt på hjørnet Zetlitzgate (nordre ende for vognhallen) og Welhavensgate.

Ikke Welhavensgate – men Professor Hansteensgate!

Ja, selvsagt. Den andre gaten er jo der veien opp til Puddikken går. Har bodd forlenge borte fra byen. Men har ikke Prof. Hansteensgate byttet navn i dag?

Det er bare nordre del av Prof. Hansteensgate som har byttet navn – d.v.s. fra gassverksvingen til Dokkebakken. Det heter nå Torborg Nedreås’ gate. Jeg har bodd i Welhavensgate i 21 år, må vite, og der har nok ikke gått trolleybuss. Du burde komme hem igjen te’ Bergen, Jan! Det e’ jo her du hører heme!

Takker for det Wilfred. Tviler på at jeg noen gang flytter tilbake til Bergen, og selv om jeg fortsatt er glad i både byen og mange mennesker som bor der borte, dog med unntak av visse figurer som har tilhold i en stor blokk midt i sentrum.

Ja, det stemmer at bildet er fra krysset Prof. Hansteens gt./Zetlitz’ gt., og at bussen er i ferd med å svinge vestover mot trikkehallen og Møhlenpris skole. Etter trafikkbildet å dømme ville jeg tro det må være tatt tidlig på 1960-tallet, men DnC-reklamen gjør meg litt usikker. Bankvesenet den gangen var langt mer regionalt enn det er i dag, og jeg mener at DnC ikke etablerte seg i Bergen før på et langt senere tidspunkt – rundt 1970? Uansett ville det ikke være naturlig med reklame for en Oslo-bank dersom banken ikke var etablert i Bergen på det tidspunktet bildet ble tatt. Følgelig skulle det være mulig å si når bildet tidligst kan ha vært tatt.

Bildesamlingen (6078 bilder)