BSH NYE NETTSTED FINNER DU HER: BSH HISTORIE. Velkommen alle gamle og nye medlemmer. Hilsen fra vertskapet.

Britiske tog – Great Western’s class 150

Et First Great Western Class 150 Sprinter-togsett på vei fra Bristol til Frome, kjører inn på Bath Spa Railway Station sommeren 2012. Sprinter-en er et dieselhydraulisk kortdistansetog, bygget i sett bestående av to eller tre vogner. Totalt 137 sett ble bygget i årene 1984-87.

Klikk på bildet og se under kommentarer. Der kan du se togsettet fra annen vinkel, samt vogndørene i FGW’s karakteristiske, rubinrøde farge.

Foto: Thor Svendsen

Vist 103 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

First Great Western Class 150 Sprinter-togsettet sett fra siden.

Det stort sett peneste som kan sies om britiske tog, er at de er – nettopp britiske:

Se flere eksempler her

Ja, Eyolf, britiske tog er noe for seg selv. Takk for at du la ved linken med dine togbilder! Og som jeg har sagt før: Du har en fantastisk bildesamling av skinnegående materiell!

Takk! Jeg bruker kameraet flittig på mine mange reiser – og har utrolig mye moro av det. Det er jo også veldig moro å oppleve den velviljen jeg møter når jeg er ute og fotograferer. Jeg har god plass på en hånd når jeg skal telle de gangene jeg har fått nei på et spørsmål om tillatelse.

Synes danskene har begynt å ta etter. Øresundstoget ser jo ut som et dasslokk i fronten. Ikke særlig pent men bra interiør og sideprofil.

Ja, jeg er helt enig i at de danske gummitrynene ikke akkurat er noen skjønnheter. Men tro deet eller ei: Danskene har faktisk hatt en viss eksportsuksess med konseptet, til både Spania og Israel:

Flere spanske, israelske – og danske tog for den som vil se mer.

Bildesamlingen (6078 bilder)