BSH NYE NETTSTED FINNER DU HER: BSH HISTORIE. Velkommen alle gamle og nye medlemmer. Hilsen fra vertskapet.

Aasanebil, ny og blank

Nytt fra fotografmester Hoff sitt arkiv. Trolig bilde fra overlevering av ny Aasanebil. Ser ut til å være i Professor Hansteens gate eller Welhavens gate.

Vist 115 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

I Professor Hansteensgate ja! Flott doning!

R-299 er en Diamond T 1931 modell 216 SP, med karosseri fra A/S P.H.T. Schmidt, som også var forhandler og importør for Vestlandet. Se plakat med firmanavnet i sideruten. Avløste en GMC 1925 Aasanebil på samme registreringsnummer. Kilde: Bilbasen til Rutebilhistorisk Forening og Asbjørn Rolseth: Lastebilleksikon bind 1.

Det er helt klart i enden av Prof. Hansteens gt., med fotballbanen til høyre. Fam. Hoff bodde i den midtre gården i kvartalet til venstre. Sønnen, Per Hoff, drev i mange år Hoff Møbler i Magnus Barfods gt., og var også en drivende kraft i miljøet i Bergen Akvarieklubb. Han hadde leilighet i 1. etg. i den midtre gården i bakgrunnen, og det var en opplevelse for en ung akvarieentusiast å få komme på besøk der. Det var nemlig ikke bare ett akvarium der i leiligheten, og flere av dem var av en størrelse som en unggutt bare kunne drømme om.

 

Bildesamlingen (6078 bilder)