BSH NYE NETTSTED FINNER DU HER: BSH HISTORIE. Velkommen alle gamle og nye medlemmer. Hilsen fra vertskapet.

48. Rutebil Historisk forbund

Plakett

Her er det som jeg avduket i 2009

RHF i Bergen 2009

Her er bildet fra åpningen av RHF utstillingen 2009 Det som jeg fikk æren av å avduke var dette som det står skrevet RUTEVOGN på det henger fremdeles på mannsverk Som dere ser så var avdukingen også på plassen på Mannsverk Det er jeg som står på Høyre side.

Hilsen fra Hamar

Vi har fått reisebrev fra Rutebilhistorisk Forening: RHF hadde en fortreffelig sammenkomst på Hamar i pinsen. Nesten som i syden. Varmt med deilig sol. Mye folk og 101 busser på veteranbusstreffet. Noe som er ny rekord. Men 15 av de påmeldte nektet å stille opp. Enten på grunn av at man ikke ble ferdig, man hadde ikke nok sjåfører eller så ble det kollaps under veis. Det siste skjedde dessverre… Les hele

Veteranbuss åpning

Her er bilde av Trude Drevland da hun åpnet veteranbuss utstillingen til Rutebil historisk forening i Bergen i 2009 Foto Per Fiksdal

AASANE AUTOMOBILLAG 2

Dagens Hoff-bilde. Nok en svært gammel Åanebil. Uklart for meg om den er eldre eller nyere enn forrige bilde, men skriften på siden av vognen er annerledes. Og igjen – verken jeg eller fotografmesteren vet noe som helst om vognen. Forøvrig – kan det være to damer vi ser i førerhuset?

Norheimsund - tidlig -50 tall

Dagens fra fotografmester Hoff sitt arkiv. Torget i Norheimsund, i ikke så alt for god billedkvalitet. Antar det er fra før 1955, da jeg mener den nærmeste rutebilen er fra Hardanger Rutebillag AS, som gikk inn i HSD Bilane i 1955. Ellers kan vi identifisere to gamle BHB biler, og snutebussen nedenfor gamlebygget til Vikøy Sparebank er vel også tilhørende Hardanger Rutebillag AS. Men noen vet kans… Les hele

AASANE BILLAG

Nytt Hoff-bilde. Vet intet om denne Åsanebilen. Noen som vet noe?

Aasane buss

Nok et av fotografmester Hoff sine Åsanebussbilder. Og igjen – vi vet intet om verken bussen, tiden eller stedet. Men denne rutebilen har antatt dagens størrelse og fasong.

Det var en gang!

Det har ikke vært enkelt å finne originale bilder av norske busstopp. Har her gjort et forsøk på å gjenskape noen av dem. Nr. 3 fra toppen vet jeg ble brukt på Sunnmøre, og nr. 4 vet jeg ble brukt mye i Hordaland. NSB hadde egne skilt rundt omkring.

Aasanebil, ny og blank

Nytt fra fotografmester Hoff sitt arkiv. Trolig bilde fra overlevering av ny Aasanebil. Ser ut til å være i Professor Hansteens gate eller Welhavens gate.